Haber Ordu Ordu Haberleri
GENEL

Büyükşehir Yolların Güvenliğini Arttırıyor

Bilge
27 Eylül 2022 11:48
Son Güncelleme: 27 Eylül 2022 11:48
Ordu Büyükşehir Belediyesi, yabani otlar ve yol kenarlarında araçların geçişi sırasında görüşe engel olan ağaç dallarını budayan makineyi araç filosuna kattı.
Büyükşehir Yolların Güvenliğini Arttırıyor

Ulaşımdan alt yapıya, tarımdan teknolojiye birçok alanda çalışmalar gerçekleştiren Ordu Büyükşehir Belediyesi, sürücü ve yayaların güvenliğine de büyük önem veriyor. Ordu’nun bitki örtüsünün geniş yapraklı ağaçlardan oluşması, yol güzergâhında görüş mesafesinin düşmesine neden oluyor. Boyları uzayan ağaçların yaprakları ve yabani otlar, engebeli ve bol virajlı olan yollarda sürücülerin görüş açısını engellerken kazalara da davetiye çıkarabiliyor.

AĞAÇ BUDAMA MAKİNASI İLE ÇALIŞMALAR HIZLI İLERLİYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi de bu durumun önüne geçebilmek ve kaza riskini en aza indirmek amacıyla virajlı yol güzergâhlarında ve birçok noktada yola gelen ağaç dallarını ve yaban otlarını keserek budama işlemi gerçekleştiriyor. Büyükşehir Belediyesi bünyesine katılan yeni iş makinaları ile budama işlemleri daha hızlı ilerliyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı ekiplerince yol güzergâhlarında bulunan ve sürücülerin görüş açısını engelleyen ağaçlarda periyodik olarak yapılan budama çalışmalarına büyük destek verilirken bu uygulama sürücülerin de beğenisini topluyor.

Yorum Yazın