Haber Ordu Ordu Haberleri
ORDU GÜNDEM

Şahincili’nin Yeni Yaşam Alanları Hızla Yükseliyor

Bilge
19 Eylül 2022 10:31
Son Güncelleme: 19 Eylül 2022 10:31
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, nüfus bakımından Ordu’nun en büyük mahallesi konumundaki Altınordu ilçesi Şahincili Mahallesi’nde inşa edilen ‘Şahincili Park’ ve ‘Ihlamur Vadisi’ proje alanlarında incelemelerde bulundu. Başkan Güler, parkların en kısa sürede tamamlanarak vatandaşların kullanımına açılacağını belirtti.
Şahincili’nin Yeni Yaşam Alanları Hızla Yükseliyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Altınordu ilçesi Şahincili Mahallesi’nde vatandaşların güzel vakit geçireceği 40 dönüm alan üzerine geniş kapsamlı modern bir park inşasına devam ederken, eş zamanlı olarak 15 dönüm alan üzerinde hayata geçirilecek Ihlamur Vadisi projesinde de çalışmalarını sürdürüyor. Kısa süre içerisinde tamamlanması amaçlanan çalışmalarla Altınordu ilçesi yeni sosyal yaşam alanları, aileler ve çocuklar da keyifle zaman geçirebileceği alanlar kazanacak.

‘ŞAHİNCİLİ PARK’ 40 DÖNÜM ALAN ÜZERİNE İNŞA EDİLİYOR

Altınordu ilçesi Şahincili Mahallesi’nde toplu konut alanlarının bulunduğu bölgede 40 dönüm alan üzerinde etap etap inşasına başlanan park içerisinde yeşil alanlar, spor ve yürüyüş alanları, çocuk oyun grupları, kafeterya, aydınlatma elemanları, WC, peyzaj düzenlemeleri ve piknik için oturma alanları yer alacak. Taş duvar, kamelya alanları ve yürüyüş yollarının betonu atılan Şahincili Park en kısa sürede tamamlanarak vatandaşların kullanımına açılacak.

‘IHLAMUR VADİSİ’ HIZLA YÜKSELİYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı ekipleri öte yandan Ordu Devlet Hastanesi ile Doğakent arasında kalan ve yıllardır âtıl halde bulunan alanda ‘Ihlamur Vadisi’ adıyla başlattığı yeni bir park ve sosyal alan inşasını da sürdürüyor. 15 dönüm alan üzerinde uygulanmaya başlanan projede yeşil alan, bisiklet ve koşu yolu, begonit kaplama sert zemin, çocuk oyun alanı ve fitnees alanı, havuz sistemi, otopark, dış mekân aydınlatma elemanları, bank, kamelya, pergole, çöp kovası yer alacakken alanda peyzaj çalışması da yapılacak

BAŞKAN GÜLER: “PARKLARIMIZ SEMT SAKİNLERİNİN SOSYAL YAŞAM ALANI OLACAK”

Çalışmaların devam ettiği park ve yeşil alanlarda incelemelerde bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, yetkililerden bilgi aldı. Altınordu ilçesinin çok önemli bir sosyal yaşam alanlarına kavuşacağını dile getiren Başkan Güler, “Ordu’nun en büyük mahallesi Şahincili’ye büyük bir park yapıyoruz. 40 dönüm alan üzerine inşa ediliyor, çok önemli bir faaliyet var. Yerinde inceleyerek değerlendirmelerde bulunduk. Dikeceğimiz ağaçlara kadar tespitlerde bulunduk. Dolayısıyla çok güzel bir alan ortaya çıkacak. Buradaki semt sakinleri de gençler de hem spor yapacaklar hem de bu güzellikten her anlamda faydalanacaklar” dedi.

 

 

 

 

Yorum Yazın