Haber Ordu Ordu Haberleri

İstiklal Caddesindeki Menfur Saldırı Ardından!...

Orhan Yücel
Orhan Yücel

İstiklal Caddesindeki Menfur Saldırı Ardından!...

Orhan Yücel
14 Kasım 2022 13:26
Son Güncelleme: 14 Kasım 2022 13:26

Uzun zamandan beri İstanbul’da böylesine canice gerçekleştirilen bir terör eylemi yaşanmamıştı. Dün İstiklâl caddesinde yine hain terör eylemi gerçekleştirildi ve 6 vatandaşımız şehit edildi. 80’den fazla vatandaşımız da yaralandı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekânları cennet olsun. Yakınlarına ve milletimize sabr-ı cemil diliyoruz.

Bu eylem sonrasında, faillerinin ve sebep olanların, ayrıca bu teröriste destek ve yataklık yapanların kısa zamanda yakalanmış olması, az da olsa teselli olmamıza ve devletimize karşı daha fazla güven duymamıza vesile olmuştur. 

Teröristin Suriye uyruklu bir kadın olduğu ve Kobani’den kaçak yollardan ülkeye giriş yaptığı ve özel olarak görevlendirildiği değerlendirilmektedir. Yine bu teröristin bu tip eylemler ve istihbari faaliyetlerde bulunmak üzere PKK/PYD tarafından eğitildiği bilgisi de verilmiştir.

Menfur olayın gerçekleştirildiği an itibariyle güvenlik ve kolluk güçlerimiz ve İstanbul Valisi dahil, ilgili Bakanlar ve tüm görevliler canla başla çalışarak terör eylemini hiçbir karanlık nokta bırakmaksızın aydınlatmaya büyük çaba sarf etmişlerdir.

Eylemin ardından olayın bazı mihraklarca sulandırılmaması ve halkın kirli ve yalan yanlış bilgilerle, algılarla eksik bilgilendirilmesinin önüne geçebilmek için sosyal medya dahil yayın yasağı getirilmesi, bazı mihraklarca kötüye kullanılarak buradan nemalanmak ve buradan siyasi çıkar sağlamak uğruna halkı yanıltmaya çalışan zavallı çevrelere de rastlanmıştır.

DEVA Partisi genel Başkanı Ali Babacan’ın  dün akşam  twitter hesabından şöyle bir paylaşımını gördük; “Bu tweeti VPN sayesinde paylaşabiliyorum. Güya halkın paniğe kapılmaması için yayın yasağı getirenler, tüm medyayı baskılayarak herkesi daha çok korkutuyor.” Şeklindeki bu mesaj da gösteriyor ki, bu zavallılar böylesine hain ve canice gerçekleştirilen bu terör eyleminden bile şahsi çıkar ve siyasi gelecek uğruna bir şeyler beklentisi içine girmişlerdir. Buradan size bir ekmek çıkmaz. Millet her şeyin eğrisini doğrusunu ve alınan kararların ülkemizin geleceği bakımından neler ifade ettiğini çok iyi anlamaktadır. Sizler bunu anlayamasanız da, millet devletine ve hükümetine karşı sonsuz güven duymakta ve devletinin yanında korkusuzca yerini almaktadır. Ve elinden geldiğince, devletin aldığı her kararın ardında durarak sonsuz desteğini vermektedir.

Nihayet devletin yerinde ve zamanında aldığı tedbirler ve kararlı tutum ve davranışlar neticesinde, terör eylemini gerçekleştiren katil, kısa zamanda tespit edilerek karanlık gecenin sabahında yakalandı ve sosyal medyaya konulan erişim ve haber engeli de  kaldırıldı.

Bu arada akıllarda ABD’nin sözcüsü New York Times’ın kahpeliği ve ABD’nin ülkemizdeki uzantılarının terörü seçimle ilişkilendiren havlama sesleri kalmış oldu. Bu yüzden ABD Büyük lçiliğinin terör taziyesi de, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu tarafından kabul edilmeyerek, biz gerekli mesajları aldık, gereken ne ise yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın denilerek cevaplandırılmıştır.

Bu terör eylemi gayet tabi ki, sadece PKK/PYD terör örgütünün tek başına gerçekleştirebileceği ve cesaret edebileceği bir eylem değildir. Bunun dışarıdan ve içeriden önemli destekçileri muhakkak ki vardır. Bizim amacımız hem terör eylemlerini aydınlatmak, hem de bu tip eylemlerin ve terörün ardındaki bu dış ve iç güç odaklarını da tespit edip halkımızla paylaşmamız en ehemmiyetli görevlerimiz arasında olmalıdır.

Teröre her türlü desteği sağlayan ve onlara en ağır silah ve cephaneliği verenleri iyi bilmemiz gerekir. ABD parasını ödediğimiz silahları bile devletimize vermezken, binlerce tır dolusu silah ve cephaneliği bu terör örgütlerine taşımıştır. Yine bazı AB ülkeleri de teröre her türlü desteği sağlamaktadır. Bunları her zaman hatırlamak ve gereğini yapmak devletimizin görevidir. Ancak, vatandaş olarak bizlerin de bütün bunları göz önüne alarak devletimizin yanında yer almamız ve devletimize destek vermemiz en önemli vatandaşlık görevimizdir.

Bizler de içimizden  bu terör örgütünün siyasi uzantısı ile kim ve kimlerin işbirliği yaptığını  aklımızdan çıkarmayalım ve her zaman ve zeminde devletimize yardımcı olalım.

Yorum Yazın